Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk Aqua Viva

Aqua Viva is een zelfstandig woonzorgcentrum met een eigen, unieke identiteit binnen het zorglandschap van Nijmegen. Hier komen de rijke spirituele tradities van de orde der Jezuïeten én de mogelijkheden die een modern woonzorgcentrum bieden tezamen. In Aqua Viva wonen ouderen (mét en zonder zorgvraag) die comfort en veiligheid zochten én hier vonden; die belangstelling hebben voor cultuur en spiritualiteit én die (zodra er een zorgvraag is) kunnen rekenen op menslievende zorg. Dat is een deel van de missie van Aqua Viva; evenals het feit dat wij vanuit een grote maatschappelijke gerichtheid en betrokkenheid actieve samenwerking zoeken met de omgeving. In die samenwerking vinden  wij het werken met vrijwilligers belangrijk; vrijwilligers hebben een belangrijke positie binnen Aqua Viva. Zij geven ons veel en zijn daardoor heel waardevol; wij geven hen daar veel voor terug in de vorm van een fijne en warme omgeving om te zijn en te werken. Of u nu als vrijwilliger wekelijks of eens in de maand een aantal uur inzetbaar bent, uw bijdrage wordt door onze bewoners en collega’s zeer gewaardeerd binnen Aqua Viva! Ruime keuze aan vrijwilligerswerk Wat is vrijwilligerswerk binnen Aqua Viva? Waar moet je concreet aan denken? Feitelijk aan alle  aanvullende begeleiding en ondersteuning aan onze bewoners en helpen bij diverse activiteiten. Maar ook andere vormen van vrijwilligerswerk is voor ons bespreekbaar; kortom werkzaamheden op maat. Aqua Viva heeft nu ca. 10 vrijwilligers. we streven er naar dit toch zeker te verdrievoudigen. Wat kunt u verwachten van Aqua Viva? U zet zich vrijwillig in voor onze bewoners en daar zijn we u dankbaar voor. Wat u van ons kan verwachten:
  • We leggen de afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst
  • Goede persoonlijke begeleiding
  • A. en ongevallenverzekering tijdens vrijwilligerswerk
  • Scholing en training
  • Toegang tot intranet Aqua Viva
  • Reiskostenvergoeding
  • Vrijwilligers informatiebijeenkomsten
  • Jaarlijks kerstgeschenk
  • Deelname aan het vrijwilligersdiner en aandacht voor de Dag van de Zorg
Op deze en andere wijze geven wij uitdrukking aan onze waardering voor de waardevolle bijdrage die onze vrijwilligers bieden aan de zorg. Aanmelden als vrijwilliger: Bent u geïnteresseerd  in vrijwilligerswerk bij Aqua Viva? Wij hebben verschillende vacatures voor vrijwilligers. Wilt u vrijblijvend bespreken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op met mw. Petra Hiddinga, coördinator vrijwilligerswerk binnen Aqua Viva, via 024-3838485 of via phiddinga@aquaviva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *