Vrijwilligers

Vrijwilligerswerk Aqua Viva

Aqua Viva is een zelfstandig woonzorgcentrum met een eigen, unieke identiteit binnen het zorglandschap van Nijmegen. Hier komen de rijke spirituele tradities van de orde der Jezuïeten én de mogelijkheden die een modern woonzorgcentrum bieden tezamen.

In Aqua Viva wonen ouderen (mét en zonder zorgvraag) die comfort en veiligheid zochten én hier vonden; die belangstelling hebben voor cultuur en spiritualiteit én die (zodra er een zorgvraag is) kunnen rekenen op menslievende zorg. Dat is een deel van de missie van Aqua Viva; evenals het feit dat wij vanuit een grote maatschappelijke gerichtheid en betrokkenheid actieve samenwerking zoeken met de omgeving. In die samenwerking vinden  wij het werken met vrijwilligers belangrijk; vrijwilligers hebben een belangrijke positie binnen Aqua Viva. Zij geven ons veel en zijn daardoor heel waardevol; wij geven hen daar veel voor terug in de vorm van een fijne en warme omgeving om te zijn en te werken. Of u nu als vrijwilliger wekelijks of eens in de maand een aantal uur inzetbaar bent, uw bijdrage wordt door onze bewoners en collega’s zeer gewaardeerd binnen Aqua Viva!

Ruime keuze aan vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk binnen Aqua Viva? Waar moet je concreet aan denken? Feitelijk aan alle  aanvullende begeleiding en ondersteuning aan onze bewoners en helpen bij diverse activiteiten. Maar ook andere vormen van vrijwilligerswerk is voor ons bespreekbaar; kortom werkzaamheden op maat. Aqua Viva heeft nu ca. 20 vrijwilligers. we streven er naar dit toch zeker te verdubbelen.

Wat kunt u verwachten van Aqua Viva?

U zet zich vrijwillig in voor onze bewoners en daar zijn we u dankbaar voor. Wat u van ons kan verwachten:

  • We leggen de afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst
  • Goede persoonlijke begeleiding
  • A. en ongevallenverzekering tijdens vrijwilligerswerk
  • Scholing en training
  • Toegang tot intranet Aqua Viva
  • Reiskostenvergoeding
  • Vrijwilligers informatiebijeenkomsten
  • Jaarlijks kerstgeschenk
  • Deelname aan het vrijwilligersdiner en aandacht voor de Dag van de Zorg

Op deze en andere wijze geven wij uitdrukking aan onze waardering voor de waardevolle bijdrage die onze vrijwilligers bieden aan de zorg.

Aanmelden als vrijwilliger:

Bent u geïnteresseerd  in vrijwilligerswerk bij Aqua Viva? Wij hebben verschillende vacatures voor vrijwilligers. Wilt u vrijblijvend bespreken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op met mw. Petra Hiddinga, coördinator vrijwilligerswerk binnen Aqua Viva, via 024-3838485 of via phiddinga@aquaviva.nl

Hier volgen actuele vacatures:

Vrijwilligers voor de wandelgroep.

Houdt u van wandelen? Onze bewoners ook! Voor hen is het lastig om zelfstandig naar buiten te gaan. Een steuntje in de rug of iemand die de rolstoel wil duwen is dan erg welkom. 
Aqua Viva gaat starten met een wandelgroep waarbij vrijwilligers samen met bewoners een uurtje op stap gaan. Ter afsluiting wordt gezamenlijk koffie gedronken1 x per week gaat de wandelgroep op pad. Hiervoor is nog geen vaste dag bepaald.

Vrijwilligers voor bordspelletjes.

Elke donderdagmiddag wordt tussen 15.00 en 16.30 uur de Spelletjesmiddag gespeeld. 
Rummikub, sjoelen, scrabble en mens-erger-je-niet komen op tafel en er wordt fanatiek gespeeld. 
Samen met een of meerdere bewoners speel je mee en helpt waar het nodig is. De middagen zijn vol plezier en aandacht voor de bewoners, er wordt van genoten! Misschien ken je zelf een leuk spel? Breng het gerust eens mee, wie weet wordt het een succesnummer! Je helpt mee de spellen klaar te zetten en begeleidt bewoners naar de Aula. Je helpt actief met het vormen van de groepjes en let er op dat iedereen gezellig zit en kan deelnemen aan het spel. 
Natuurlijk is het handig de spelregels te kennen en zo nodig de bewoners te helpen. 
Koffie en thee wordt door de vrijwilligers verzorgd. 
Na afloop ruimen we alles weer op en brengen bewoners terug naar de afdeling.

Gastheer/-vrouw bij muziekmiddagen.

Als je van muziek houdt is dit een erg leuke functie! Voor onze bewoners en bewoners uit de wijk organiseren we maandelijks een muzikaal optreden. Soms een koor, soms een amateurgezelschap, maar ook de professionals komen bij ons. De gastvrouw/heer halen de bewoners op en zorgen voor de ontvangst met een kopje koffie of thee. Met ongeveer 4 vrijwilligers halen we de bewoners op, zorgen er voor dat ze lekker zitten en schenken koffie of thee voor hen in. Na afloop brengen we de bewoners weer terug en ruimen de zaal weer samen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *