Vacature activiteitenbegeleiding

Aqua Viva is een modern woon-/zorgcomplex in Nijmegen (wijk Brakkenstein) dat eind 2016 is geopend. Wij bieden huisvesting, verzorging en verpleging (zowel Somatiek als PG) aan mannelijke religieuzen en aan reguliere bewoners. Aqua Viva is klein en overzichtelijk. Er werken ongeveer 90 enthousiaste en betrokken medewerkers. We kennen elkaar en dat geeft een bijzonder huiselijke sfeer. Het is een bijzonder huis omdat we hechten aan onze oorspronkelijke waardes als respect, betrokkenheid, gelijkheid en solidariteit en ook op die wijze met elkaar om willen gaan. We bieden menslievende zorg aan ouderen die comfortabel en veilig willen wonen en we hebben de aandacht voor cultuur en spiritualiteit hoog in ons vaandel staan.

Binnen onze organisatie is een vacature voor een

Activiteitenbegeleider

(16 uur per week)

In deze functie ontwikkel en organiseer jij activiteiten en zorg je ervoor dat bewoners deel kunnen nemen aan dagbestedings- en activeringsactiviteiten. De activiteiten die jij ontwikkelt, organiseert en begeleidt sluiten aan bij wensen, mogelijkheden en individuele plannen van bewoners en stem je, daar waar het de religieuzen betreft, af met de communauteit en je collega’s.

Je stelt, samen met je collega, een jaarprogramma op. Daarnaast stel je, op basis van een intake, voor geïndiceerde bewoners individuele dagbestedings- en activiteitenplannen op die aansluiten bij het levensverhaal, de wensen, mogelijkheden en behoeften van onze bewoner. Door je kennis van ontwikkelingen op het vakgebied zet je hierbij ook nieuwe begeleidingsmethoden of nieuwe middelen in. Ook ondersteun je zorgverleners bij het omzetten van dagelijkse zaken naar gerichte activiteiten om de zelfredzaamheid te blijven stimuleren en biedt je vrijwilligers handvatten voor hun werkzaamheden. Je kunt immers niet alles zelf doen.

Welke eisen stellen we aan deze functie

Je bent in het bezit van een mbo-4-diploma activiteitenbegeleiding, aangevuld met kennis van de visie van de organisatie. Je hebt werkervaring met de doelgroep en de bijbehorende (gedrags)problematiek, waardoor je activiteiten zorgvuldig kan aansluiten op de mogelijkheden en behoeften van bewoners. Je hebt enige affiniteit met muziekactiviteiten en vindt het vanzelfsprekend om ontwikkelingen te volgen binnen je vakgebied en uit te proberen in de praktijk.

Je neemt initiatieven en je bent in staat bijzonderheden op tijd te signaleren en te bespreken. Je hebt tact, inlevingsvermogen en weet hoe je bewoners en collega’s kunt motiveren en stimuleren.

 

Voor meer Informatie kunt je contact opnemen met Hub Simons, directeur, 06-5166 6669

 

Je kunt je sollicitatie (vóór 1 december 2019) richten aan: Wendy de Haas, Secretariaat directie en Zorg & Welzijn, Heyendaalseweg 290, 6525 SM Nijmegen of via e- mail: wdehaas@aquaviva.nl

 

Voor nadere informatie over ons huis: www.aquaviva.nl

of bekijk: https://www.nrpguldenfeniks.nl/hall-of-fame/jaargangen/2018/gebiedstransformatie/de-kloostertuin-1/

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *