Aqua Viva is een zelfstandig woonzorgcentrum met een eigen, unieke identiteit binnen het zorglandschap van Nijmegen. Hier komen de rijke spirituele tradities van de orde der Jezuïeten én de mogelijkheden die een modern woonzorgcentrum bieden tezamen.

In Aqua Viva wonen ouderen (mét en zonder zorgvraag) die comfort en veiligheid zochten én hier vonden; die belangstelling hebben voor cultuur en spiritualiteit én die (zodra er een zorgvraag is) kunnen rekenen op menslievende zorg. Dat is een deel van de missie van Aqua Viva; evenals het feit dat wij vanuit een grote maatschappelijke gerichtheid en betrokkenheid actieve samenwerking zoeken met de omgeving. In die samenwerking vinden  wij het werken met vrijwilligers belangrijk; vrijwilligers hebben een belangrijke positie binnen Aqua Viva. Zij geven ons veel en zijn daardoor heel waardevol; wij geven hen daar veel voor terug in de vorm van een fijne en warme omgeving om te zijn en te werken. Of u nu als vrijwilliger wekelijks of eens in de maand een aantal uur inzetbaar bent, uw bijdrage wordt door onze bewoners en collega’s zeer gewaardeerd binnen Aqua Viva!

Ruime keuze aan vrijwilligerswerk

Wat is vrijwilligerswerk binnen Aqua Viva? Waar moet je concreet aan denken? Feitelijk aan alle  aanvullende begeleiding en ondersteuning aan onze bewoners en helpen bij diverse activiteiten. Maar ook andere vormen van vrijwilligerswerk is voor ons bespreekbaar; kortom werkzaamheden op maat. Aqua Viva heeft nu ca. 20 vrijwilligers. we streven er naar dit toch zeker te verdubbelen.

Wat kunt u verwachten van Aqua Viva?

U zet zich vrijwillig in voor onze bewoners en daar zijn we u dankbaar voor. Wat u van ons kan verwachten:

  • We leggen de afspraken vast in een vrijwilligersovereenkomst
  • Goede persoonlijke begeleiding
  • A. en ongevallenverzekering tijdens vrijwilligerswerk
  • Scholing en training
  • Toegang tot intranet Aqua Viva
  • Reiskostenvergoeding
  • Vrijwilligers informatiebijeenkomsten
  • Jaarlijks kerstgeschenk
  • Deelname aan het vrijwilligersdiner en aandacht voor de Dag van de Zorg

Op deze en andere wijze geven wij uitdrukking aan onze waardering voor de waardevolle bijdrage die onze vrijwilligers bieden aan de zorg.

Aanmelden als vrijwilliger:

Bent u geïnteresseerd  in vrijwilligerswerk bij Aqua Viva? Wij hebben verschillende vacatures voor vrijwilligers. Wilt u vrijblijvend bespreken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op met mw. Petra Hiddinga, coördinator vrijwilligerswerk binnen Aqua Viva, via 024-3838485 of via phiddinga@aquaviva.nl

Hier volgen actuele vacatures:

Vrijwilligers voor de wandelgroep.

Houdt u van wandelen? Onze bewoners ook! Voor hen is het lastig om zelfstandig naar buiten te gaan. Een steuntje in de rug of iemand die de rolstoel wil duwen is dan erg welkom. Bent u in staat een rolstoel te duwen en hebt u gevoel voor het omgaan met bewoners met dementie? Aqua Viva gaat starten met een wandelgroep waarbij vrijwilligers samen met bewoners een uurtje op stap gaan. Ter afsluiting wordt gezamenlijk koffie gedronken. 2 x per week (maandag en vrijdag) gaat de wandelgroep op pad.

Vrijwilligers voor een ritje met de Riksja op woensdagmiddag.

Op woensdagmiddag kunnen de bewoners een uitstapje met de Riksja maken.  Hiervoor zoeken we een begeleider die samen met de bewoner op het fietsbankje zit. Iemand anders bestuurt de fiets, dus u kunst samen genieten van de fietsrit.

Vrijwilliger voor de creatieve inloop op dinsdagmiddag.

Elke dinsdagmiddag kan men in de activiteitenruimte terecht om te schilderen, aquarelleren of te werken met andere creatieve materialen. Hou je ervan om creatief bezig te zijn en ben je geduldig in de omgang met bewoners met dementie, neem dan contact op voor een kennismaking!

Vrijwilliger voor de zangochtend op donderdagochtend.

Zingen is plezier! Samen zingen is een van de hoogtepunten van de week. In een gezellige sfeer worden bekende liedjes gezongen.  Als vrijwilliger zorg je er voor dat de bewoners gehaald en gebracht worden. Natuurlijk hoef je geen groot zangtalent te zijn, als je maar plezier hebt in het zingen.

Vrijwilliger voor de klassieke muziek op dinsdagochtend.

Voor onze bewoners die plezier beleven aan het luisteren naar klassieke muziek is er een ‘luister uurtje’ op de afdeling. Als vrijwilliger haal en breng je de bewoner en zorg je voor een ontspannen sfeer.